середу, 26 жовтня 2011 р.

Яблука у тісті

Яблука-матрьошки смакуватимуть і дорослим, і дітям

Вам знадобиться:

Яблука у тісті. Інгредієнти
  • 250 г маргарину
  • 400 г борошна
  • 8 яблук (по 80-100 г)
  • цукрова пудра
  • 8 ст. л. будь-якого варення з ягодами або без них
  • 3/4 ч. л. куркуми
  • 4-5 ст. л. води

Спосіб приготування:

  1. Покладіть маргарин в морозильник на 15 хвилин.
  2. Просійте борошно в миску.
  3. Холодний маргарин натріть на крупній тертці. Змішайте з борошном. Перетріть борошно з маргарином руками на крихти.
    Борошно
  4. Поступово (по одній) додайте 4-5 ст. л. води і вимісіть тісто до гладкості. Кількість воді залежить від борошна: тісто повинно легко розкачуватись.
    Тісто
  5. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть його холодильник на 30 хвилин.
    Загортаємо тісто у плівку
  6. З вимитих яблук виріжте серцевину з насінням.
    Виймаємо серцевину з яблукЯблука
  7. Всередину кожного яблука покладіть 1 ст. л. варення (якщо немає варення, покладіть цукрову пудру).
  8. Нагрійте духовку до 180-200°С.
  9. Розкачайте тісто у тонкий пласт і розріжте його на квадрати такого розміру, щоб в кожний квадрат можна було загорнути яблуко.
    Розкачуємо тістоПриготування запечених яблук. Етап 9
  10. Невеликий шматочок тісту (приблизно 30 г) перемішайте з куркумою і відкладіть на якийсь час.
  11. Кожне яблуко загорніть в тісто і красиво заліпіть верхівку .
    Загортаємо яблуко у тістоПриготування запечених яблук. Етап 11
  12. Прикрасьте загорнуті яблука смужками тіста з куркумою.
    Приготування запечених яблук. Етап 12
  13. Викладіть яблука на змащене маслом деко.
  14. Випікайте 15-20 хвилин на середньому рівні духовки.
8 штук

 

Немає коментарів:

Дописати коментар