пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Весільний калач

Склад:
4 кг борошна, 2 л молока, 100 г дріжджів, 6 яєць, склянка олії, 2 столові ложки цукру, чайна ложка солі. 


Рецепт:
Дріжджі розпустіть у теплому молоці з цукром і кількома ложками борошна до густоти сметани, посипте тонким шаром борошна, поставте в тепле місце і прикрийте рушником. Коли розчина підійде, вбийте яйця, всипте борошно, сіль і місіть, аж поки тісто відставатиме від рук. Тоді влийте олію, перемісіть і поставте в тепле місце. Як тільки тісто підійде, знову перемісіть (чим довше місити, тим краще) і ще раз поставте, щоб підійшло. Залежно від величини форми виробіть один чи кілька калачів. Тісто, призначене на один калач, поділіть на три-чотири частини, розкачайте в довгі валки і з середини починайте плести косу - втроє або вчетверо. Заплетену косу скрутіть у колесо, покладіть у змащену жиром круглу форму і поставте, щоб підійшла. Щоб калач блищав, змажте його двічі яйцем і печіть у гарячій духоаці (210-220°) годину. Якщо калач розтріскується, змазуйте тріщини яйцем.

Немає коментарів:

Дописати коментар