неділю, 23 жовтня 2011 р.

Баба буденна

Тісто: 1 кг борошна, 2 склянки молока, 5—6 яєць, 50 г дріжджів, 100 г вершкового масла, або маргарину, або олії, 200 г цукру, 1/2 ч. ложки солі, ваніль.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 1 ст. ложкою борошна. Коли розчина почне бродити, влити її в посуд з борошном, посолити, додати жовтки, розтерті з цукром, ваніль і замісити. Під кінець вимішування додати розтоплений жир чи теплу олію і місити, поки жир з'єднається з тістом. Відразу викласти частину його на 2/3 висоти форми, дно якої застелене промащеним папером, і, накривши, поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тоді змастити яйцем і пекти у гарячій духовці (190—200°) протягом 45 хвилин.

Немає коментарів:

Дописати коментар