понеділок, 24 жовтня 2011 р.

Торт «Монастирська хата»

Для тіста вам знадобиться:

  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 200 г сметани
  • 2,5 склянки борошна (близько 420 г)
  • 1 ч. ложка соди без верху
  • ванілін на кінчику ножа

Торт «Монастирська хата». Інгредієнти
Для начинки і крему вам знадобиться:

  • 500-600 мл консервованих у власному соку вишень без кісточок або густого вишневого варення без рідини
  • 1000 - 900 г магазинної сметани жирності 20-25 %
  • 150 г цукрової пудри або дрібного цукру
  • 1 склянка ядер волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Сметану змішайте з розтопленим і охолодженим до кімнатної температури маслом або маргарином.
    Торт «Монастирська хата». Етап 1
  2. Додайте соду, погашену оцтом, і ванілін.
    Торт «Монастирська хата». Етап 2
  3. Отриману суміш поступово влийте в просіяне борошно, ретельно перемішуючи.
    Торт «Монастирська хата». Етап 3
  4. Замісіть тісто, загорніть його в кулінарну плівку або помістіть в закриту ємність, і поставте на 3 години в холодильник.
  5. Охолоджене тісто розділіть на 15 частин, кожну частину розкачайте в тонкий (не товще 2-2,5 мм) пласт. Щоб торт вийшов красивим і смачним, «колоди» повинні бути однаковими по товщині і довжині. Для того, щоб «колоди» були однакової товщини по всій довжині, краще нарізати з довгих смужок тіста прямокутники. Для цього можна зробити паперовий шаблон бажаної довжини і шириною 8-9 см.
    Торт «Монастирська хата». Етап 5Торт «Монастирська хата». Етап 5'
  6. На смужку тіста викладіть ряд попередньо відціджених вишень, скрутіть акуратний рулетик. Намагайтесь щільно обернути вишні тістом, інакше «колоди» будуть з порожнечами всередині і сплюснуться при випіканні.
    Кладемо вишніЗагортаємо тісто на вишніСкручуємо колодуСкручена колода
  7. Кінці трубочок защіпайте, щоб вишні не вивалювалися.
    Закріплюємо кінці колоди
  8. Максимально рівно викладіть трубочки на деко швом вниз, підрівняйте по довжині, і випікайте до рум’яного кольору приблизно 10 хв при температурі 180°С. Бажано перевернути трубочки, коли низ підрум’яниться, щоб підрум’янити верх.
    Викладаємо колоди на деко
  9. Для приготування крему сметану відкиньте на білу бавовняну серветку і підвісьте відціджуватися мінімум на 6 годин, а краще на ніч.
    Торт «Монастирська хата». Етап 9Торт «Монастирська хата». Етап 9'
  10. Відціджену сметану збийте з цукром або цукровою пудрою, додайте половину подрібнених горіхів.
    Готуємо крем
  11. Охолоджені «колоди» викладайте на блюдо в наступному порядку: 5, 4, 3, 2, 1.
  12. Кожен шар перемазуйте кремом. Залишайте невеликі проміжки між «колодами» в кожному ряду, щоб крем проник в зазори і торт краще просочився.
    Збираємо хату
  13. Готову «хату» посипте горіхами, що залишилися, і поставте на холод на 24 години. За менший час торт не просочиться.
    Торт «Монастирська хата». Етап 13

Немає коментарів:

Дописати коментар