пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Пісочно-горіховий торт

Склад:
Пісочне тісто: 200 г борошна, 150 г маргарину, столова ложка цукру, 1-2 столові ложки сметани.

Горіхове тісто: 300 г очищених лісових горіхів, 12 білків, 450 г цукру, 2 столові ложки сухарів.

Начинка: 500 г яблук, 200 г цукру, цедра пів лимона.

Крем: 8 жовтків, 300 г цукрової пудри, 300 г вершкового масла, пів склянки чорної кави, 2 столові ложки коньяку.

Для оздоблення: лісові горіхи, вишні з варення, зелений мармелад, шоколад. 

Рецепт:
Замісіть пісочне тісто. Для цього маргарин посічіть а борошном, додайте цукор, вимішайте з сметаною і охолодіть. Потім перемісіть, розкачайте корж, виложіть у змащену жиром тортівницю, поколіть виделкою і печіть у гарячій духовці протягом 20-30 хвилин. Для горіхового тіста збийте білки з цукром, з'єднайте з меленими горіхами, сухарями, добре вимішайте. Поділіть масу на дві частини і спечіть коржі.

Пісочний корж змажте яблучним джемом. Приготуйте його так. У сироп з цукру і склянки води вкиньте обчищені і натерті на грубій тертці яблука, лимонну цедру (може бути висушена) і варіть до прозорості. Горіхові коржі переложіть кремом. Для його приготування розітріть над парою жовтки з цукровою пудрою, вливаючи по ложці міцного настою кави.

Охолоджений крем додавайте по ложці в розтерте на піну масло, а потім влийте коньяк.

Горіхові коржі покладіть на пісочний корж. Змажте кремом верх і боки торта і обсипте січеними горіхами або тертим шоколадом. Оздобте торт обкачаними в цукрі вишнями з варення, половинками горіхів, підклавши під них трикутнички зеленого мармеладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар