неділю, 23 жовтня 2011 р.

Баба подільська

Тісто: 500 г борошна, 1 склянка молока, 100 г цукру, 8 жовтків, 100 г дріжджів, 3 ст. ложки вершкового масла, або маргарину, або олії, 100 г ізюму, 1/2 ч. ложки салі, ваніль.
Помадка: 150 г цукру-пудри, 1/2 лимона, 2—3 ст. ложки води, ромова есенція.
Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли вони почнуть бродити, влити їх у миску з борошном, посолити, додати розтерті з цукром жовтки і замісити. Як тісто відставатиме від рук, влити розтоплений жир або теплу олію і вимісити. Всипати промитий ізюм, вимісиш, накрити і поставити тісто, щоб підійшло. Тоді частину його викласти у форму, застелену промащеним папером, заповнивши її на 2/з, і поставити, щоб ще раз підійшло. Коли тісто заповнить форму, змастити його яйцем і пекти в гарячій духовці (190—200°) протягом 45 хвилин. Спечені баби ще гарячими посипати цукром-пудрою з ваніллю або покрити ромовою помадкою.
Помадку приготувати так: цукор-пудру втирати з водою, додаючи по кілька крапель лимонного соку і ромової есенції, поки утвориться однорідна пухка блискуча маса.

Немає коментарів:

Дописати коментар