неділю, 30 жовтня 2011 р.

Суп-пюре з грибів

Духмяний, насичений грибний суп ніжної консистенції


Вам знадобиться:Суп-пюре з грибів. Інгредієнти

  • 200 г печериць
  • 600 мл курячого бульйону
  • 300 мл молока або вершків
  • 1 невелика цибулина
  • 60 г вершкового масла
  • 2 стебла селери
  • трохи зеленої цибулі
  • щіпка сухого чебрецю або пара гілочок свіжого
  • 1-1,5 столової ложки крохмалю
  • сіль
  • перець
  • сухарі (за бажанням)
Примітка: Декілька білих сушених грибів роблять цей суп ще смачнішим.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулину.
  2. Ріжемо цибулинуРіжемо гриби
  3. Селеру і гриби наріжте маленькими кубиками. Декілька невеликих грибів можна нарізати пластинками і відкласти для прикрашання супу (в цьому випадку їх потрібно трохи полити лимонним соком, щоб вони не темніли).
    Ріжемо селеру
  4. Розтопіть масло в каструлі з товстим дном, додайте нарізану цибулю, селеру і чебрець. Приправте сіллю і перцем на смак. Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 10, помішуючи, щоб овочі не підсмажилися.
    Тушкуємо овочі
  5. Додайте нарізані гриби, трохи посоліть, щоб гриби пустили сік і томіть на маленькому вогні під кришкою приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.
    Додаємо гриби
  6. Коли овочі і гриби розм’якнуть, влийте в каструлю молоко або вершки і бульйон. Приправте суп сіллю і перцем на смак. Розмішайте і варіть на невеликому вогні біля 10 хвилин.
    Додаємо молокоДодаємо бульйон
  7. Крохмаль розведіть в невеликій кількості води (приблизно 50 мл), тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте в суп. Для не дуже густого супу візьміть 1 повну столову ложку, а для густого супу може знадобиться близько 2 столових ложок.
    Додаємо крохмаль
  8. Відкладені гриби обсмажте на вершковому маслі до рум’яності, підсоліть.
  9. Варіть суп ще хвилин 10, поки він не загусне.
  10. Розлийте суп по тарілках, посипте підсмаженими пластинками грибів і дрібно нарізаною навскоси зеленою цибулею. При бажанні посипте сухарями.
    Розливаємо супНарізаємо зелену цибулю
3 порції

Немає коментарів:

Дописати коментар