неділю, 23 жовтня 2011 р.

Баба святкова

Тісто: 1 кг борошна, 2 склянки молока, 10 жовтнів, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, або маргарину, або олії, 200 г цукру, 100 г ізюму, 1/3 ч. ложки солі, цедра з 1/2 лимона.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 3 ст. ложками борошна. Коли розчина почне бродити, влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і замісити. Місити до появи пухирців і тоді влити розтоплений жир, знову добре перемісити, щоб тісто ввібрало жир, додати промитий ізюм, вимісити, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвоє, частину його викласти у форму, дно якої застелене промащений папером, заповнивши форму на 1/3, і поставити, щоб підійшло. Коли форма заповниться, змастити тісто яйцем і пекти в гарячій духовці (190—200°) протягом 45 хвилин.

Немає коментарів:

Дописати коментар