пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Домашні пельмені з м’ясом

Приготувати пельмені самостійно зовсім нескладно, а яке задоволення їх з’їсти!

Соус для пельменів з м’ясом

Вам знадобиться:

  • 1 ст. ложки бульону з-під пельменів
  • 1 ч. ложки гірчиці
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • 1 ст. ложка оцту

Спосіб приготування:

  1. Перемішайте оцет, перець, гірчицю і бульйон.
  2. Додайте спеції за вашим смаком або свіжу зелень.

 

Соус смачний сам по собі, але ви можете змінювати його за своїм смаком. Соус можна подати окремо або полити ним пельмені.

Пельмені .

 Вам знадобиться:

  • 400 г м’яса (по 200 г свинини і яловичини)
  • 1 цибулина середнього розміру
  • чорний перець
  • сіль
  • біля 1/2 склянки води або молока

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 1 стакан окропу
  • Домашні пельмені з м'ясом. Інгредієнти1 ч. ложка солі
Примітка:
Пельмені будуть ще смачніші з соусом до пельменів. Можете полити ним пельмені або просто мочати в соус кожен пельмень.

Спосіб приготування:

  1. Помийте м’ясо і наріжте його на шматочки. Наріжте цибулю.
    Приготування домашніх пельменів з м'ясом. Етап 1
  2. Проверніть м’ясо і цибулю на м’ясорубці і добре перемішайте. Покладіть 1 ч. ложку солі і хорошу щіпку перцю. Додайте стільки води або молока, щоб фарш був не густим, але й не дуже рідким. Гарненько перемішайте.
    Фарш для пельменів
  3. У миску покладіть 1 ч. ложку солі, налийте стакан окропу і, підсипаючи борошно, швидко замісіть тісто.
    Приготування домашніх пельменів з м'ясом. Етап 3
  4. Перекладіть тісто на посипану борошном дошку, добре обімніть. Місіть до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
    Приготування домашніх пельменів з м'ясом. Етап 4
  5. Скачайте з тіста 4 ковбаски і наріжте їх на маленькі шматочки. Виходить приблизно по 15 шматочків. Шматочки тіста злегка примніть, щоб вони набули круглої форми.
    Приготування домашніх пельменів з м'ясом. Етап 5
  6. Розкачайте шматочки тіста качалкою в кружечки. Кружечки прикрийте рушником, щоб вони не підсохли.
    Розкачуваємо тісто для пельменів
  7. На кожен кружечок тіста покладіть трохи м’яса, складіть пельмень удвічі і ретельно защипайте краї, вушка з’єднайте.
    Приготування домашніх пельменів з м'ясом. Етап 7Лепимо пельмені
  8. Закип’ятіть воду (вибирайте простору каструлю, щоб пельмені не тіснилися в ній), посоліть і кладіть по 15 пельменів. Помішуйте, щоб пельмені не прилипли до дна. Коли пельмені спливуть, варіть їх ще 4-5 хвилин.
  9. Викладіть пельмені на тарілку, покладіть шматочок масла і присипте зеленню.
Біля 60 штук

 

Немає коментарів:

Дописати коментар